O printesa saudita a fost inculpata pentru sclavie, in California, in vestul Statelor Unite, deoarece a obligat o kenyana sa munceasca in conditii abuzive si i-a confiscat pasaportul, au anuntat joi autoritatile americane.

Meshael Alayban, in varsta de 42 de ani, una dintre cele sase sotii ale unui nepot al regelui Abdullah al Arabiei Saudite, este acuzata ca a obligat o kenyana sa munceasca timp de 16 ore pe zi, pentru un salariu lunar de 220 de dolari americani, in palatul sau din Arabia Saudita si intr-o resedinta a sa din Irvine (comitatul Orange, la sud-est de Los Angeles).

Alayban a fost arestata miercuri, la Irvine. Autoritatile americane au obligat-o sa inapoieze pasaportul victimei. Ea ar putea iesi din inchisoare in schimbul unei cautiuni de cinci milioane de dolari americani, insa va trebui sa poarte in permanenta un sistem de geolocalizare si nu va putea parasi comitatul fara permisiune, potrivit unui comunicat al procurorului din Orange.

Printesa a fost inculpata pentru ca a tinut in sclavie, in Statele Unite, "o femeie kenyana (...), fortata sa lucreze in calitate de sclav domestic si impotriva vointei sale", precizeaza comunicatul.

Angajata, careia i s-a promis un salariu de 1.600 de dolari americani pe luna pentru cinci zile de munca pe saptamana, a inceput sa lucreze in martie in palatul printesei. Aceasta din urma "este acuzata ca i-a luat pasaportul victimei si a impiedicat-o sa se intoarca in Kenya", potrivit biroului procurorului.

In mai, Alayban si familia sa au venit in Statele Unite impreuna cu reclamanta, care o acuza ca a mintit in privinta conditiilor de munca in timpul interviului de la ambasada americana pentru obtinerea vizei, scrie MEDIAFAX.

In momentul sosirii in California, reclamanta a reusit sa-si recupereze pasaportul pentru a trece de serviciile de imigrare, dar acuzata i l-a luat imediat, potrivit procurorului. La Irvine, ea a fost "obligata sa lucreze pentru cel putin opt persoane in patru apartamente in resedinta", adauga comunicatul.

Citeste si:
Wizz Air introduce două rute noi spre Arabia Saudită
Wizz Air introduce două rute...

Angajata, a carei identitate nu a fost dezvaluita, a reusit sa scape marti si a fost luata de catre un sofer de autobuz. Ea avea asupra ei o brosura privind lupta impotriva sclaviei si drepturile victimelor, care i-a fost oferita la ambasada americana.

"Este o femeie inteligenta. Ea a vazut (in Statele Unite) o ocazie de a-si redescoperi libertatea si a stiut sa o fructifice", a declarat avocatul sau Steve Baric.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.