Papa Francisc a fost desemnat "omul anului" de editia italiana a revistei Vanity Fair, care l-a pus pe suveranul pontif pe coperta numarului sau saptamanal aparut miercuri.

In paginile revistei sunt prezentate, totodata, declaratiile a sase personalitati, inclusiv cele ale cantaretilor Andrea Bocelli si Elton John.

Fotografia suveranului pontif, surprins in timp ce zambeste, este insotita de titlul "Francisc, un papa curajos". Revista italiana citeaza mesajul prin care papa Francisc a denuntat, luni, de la Lampedusa, soarta trista a imigrantilor care incearca, cu riscul de a-si pierde viata, sa traverseze Marea Mediterana: "Cine dintre voi a plans moartea acestor frati si surori?".

Potrivit Vanity Fair, papa a dorit in timpul vizitei sale la Lampedusa sa ilustreze prin cuvinte "grele ca niste pietre" un mesaj anterior al sau, prin care ii sfatuia pe preoti sa fie "niste pastori care sa aiba mirosul oilor lor".

"Primele 100 de zile (din pontificatul sau, care a inceput pe 13 martie, n.r.) l-au propulsat deja in fruntea clasamentului conducatorilor lumii care fac istorie", considera editorii de la Vanity Fair, care au adaugat: "insa revolutia continua".

Saptamanalul italian citeaza, totodata, sase declaratii ale unor personalitati despre acest papa argentinian.

"Francisc este un miracol de modestie intr-o epoca dominata de vanitate. Sper ca va sti cum sa faca pentru ca mesajul sau sa ajunga pana la persoanele cele mai marginalizate de societate, ma gandesc, de exemplu, la homosexuali", a declarat cantaretul britanic Elton John, scrie MEDIAFAX.

Potrivit artistului britanic, "acest papa doreste sa readuca biserica la valorile stravechi ale lui Hristos, insotind-o, totodata, in secolul al XXI-lea".

Pentru scriitorul Erri De Luca, "Francisc, cu sutana lui alba, care flutura in vant ca o batista care saluta, merge acolo unde vietile naufragiatilor au primit intampinarea sarmei ghimpate".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.