ONU a publicat un nou clasament al celor mai obeze state dezvoltate din lume si, in mod surprinzator, SUA nu mai detine pozitia de lider, scrie ABC News.

Mexic este astazi cea mai obeza tara dezvoltata din lume, conform raportului elaborat de United Nations Food and Agricultural Organization.

32,8% din populatia adulta a Mexicului este obeza. Prin comparatie, 31,8% din americani sunt obezi. Acesta statistici contrazic estimarile WHO (World Health Organization) care ne arta ca 34% dintre americani sunt obezi, spre deosebire de 24% dintre mexicani.

Expertii sunt de acord insa ca ambele state au o problema foarte grava. Cresterea abrupta a numarului de persoane obeze din Mexic se datoreaza mai multor factori, printre care si migratia interna.

"Din ce in ce mai multi mexicani se muta din comunitatile rurale la orase. Aici devin sedentari si mananca din ce in ce mai nesanatos", a declarat Martin Binks, cercetator in cadrul Obesity Society.

Obezitate prin publicitate: Sapte trucuri de marketing care te ingrasa!

Evident nu este o problema doar pentru cele doua state mentionate. Statisticile WHO arta ca 1,4 miliarde de indivizi din jurul lumii, cu varsta de peste 20 de ani, au un stil de viata sedentar si sunt supraponderali. Dintre acestia, peste 200 de milioane de barbati si 300 de milioane de femei sunt obeze. 65% din populatia lumii traieste in tari unde obezitatea ucide mai multi oameni decat foametea.

Peste 20% din populatia lumii are un indice de masa corporala de peste 30 (obezitate).

Harta obezitatii la romani: Ardelenii sunt cei mai grasi, iar dobrogenii cei mai slabi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.