Explozia unui tren cu vagoane-cisterna care transporta petrol in cursul noptii de vineri spre sambata in micul oras din Quebec Lac-Megantic s-a soldat cu 13 morti, conform unui nou bilant publicat luni de politie.

"Este vorba despre aproximativ 50 de persoane date disparute, ceea ce include evident cele 13 victime", a declarat in cadrul unei conferinte de presa un purtator de cuvant politiei din Quebec. Bilantul anterior era de 5 morti si 40 de disparuti.

Dupa stingerea incendiului duminica seara, anchetatorii "au reusit sa lucreze in zonele care erau pana acum inaccesibile", a explicat Richard.

Incendiul puternic care, conform pompierilor, s-a ridicat pana la aproape 300 de metri inaltime in primele ore, a distrus centrul acestui oras turistic cu 6.000 de locuitori, mai ales strada principala, scrie MEDIAFAX.

Corpurile trebuie inca identificate, a declarat o purtatoare de cuvant a serviciului de medicina legala. Focul a fost intens, ceea ce complica sarcina anchetatorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.