Femeile care calatoresc singure se expun unor riscuri mai mari daca viziteaza aceste tari, relateaza romanialibera.ro.

India
In India, la fiecare 20 de secunde are loc un viol, iar in 2011 au avut loc 24.200 de violuri inregistrate de catre autoritati. La acestea se adauga toate agresiunile sexuale care trec neinregistrate, deaorece victimelor le este frica sa vorbeasca despre trauma lor.

Brazilia
Rio de Janeiro este considerata cea mai populara destinatie de vacanta din emisfera sudica, insa femeile ar trebui sa-si ia masuri de precautie, mai ales dupa ce o turista din SUA a fost violata in fata prietenului ei francez, care a fost incatusat si obligat sa priveasca scena.

Egipt

Atacurile sexuale sistematice, in plina strada, asupra femeilor neinsotite au periclitat grav imaginea Egiptului, conform publicatiei The New York Times.

Columbia
Violenta inpotriva femeilor a ramas larg raspandita in toate regiunile tarii, iar autoritatile dispun de mult prea putine parghii pentru a face fata unei probleme care a depasit de mult, ca rasunet, granitele tarii. In plus, autorii agresiunilor sexuale ajung rareori in fata justitiei.

Guatemala

Numarul de violuri si atacuri sexuale a crescut cu 34% din 2008 pana in 2011 si doar intr-unul din zece cazuri infractorii ajung sa raspunda in fata autoritatilor, conform Human Rights Watch.

Mexic
Autoritatile mexicane nu reusesc, intotdeauna, sa-i protejeze pe turisti, in general, si pe femei, in particular, din cauza coruptiei si a slabei pregatiri a fortelor de ordine. In plus, legislatia mexicana este construita in asa fel incat victimele pot fi cu usurinta gasite vinovate pentru ca i-ar fi provocat pe atacatori prin activitatile desfasurate si prin atitudinile manifestate.

Kenya

Femeile care calatoresc in afara zonelor destinate turismului sunt nevoite sa-si ia masuri suplimentare de precautie. Departamentul american de Stat a emis o avertizare privind insula Lamu, dupa ce mai multi cetateni americani s-au confruntat cu atacuri sexuale si au fost amenintati ca vor fi rapiti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.