Ambasada Romaniei la Cairo functioneaza normal avand in vedere localizarea acesteia in capitala egipteana, iar pana acum misiunea diplomatica nu a primit nicio solicitare de sprijinire a repatrierii din partea cetatenilor romani.

"Cetatenii romani se pot deplasa la Ambasada si pot beneficia de servicii si asistenta consulara, iar programul de lucru al Ambasadei este cel normal (...) Localizarea ei este de asa natura incat permite acest lucru, in comparatie cu misiunile altor tari care au luat decizii (de retragere a personalului - n.r.)", a declarat joi Brandusa Predescu, purtatorul de cuvant al MAE.

De asemenea, MAE este pregatit sa ia masuri privind rechemarea personalului, insa numai daca situatia o va impune.

Totodata, oficialul MAE a subliniat ca in Cairo se afla doar cateva zeci de rezidenti romani, iar Ambasada nu a primit nicio solicitare de sprijinire a repatrierii din partea cetatenilor romani, adaugand si ca zborurile Tarom pe ruta Cairo-Bucuresti functioneaza cu program normal pana la aceasta ora, scrie MEDIAFAX.

"Ambasada Romaniei la Cairo este pregatita sa reactioneze in functie de situatie pentru a acorda ajutor in caz ca va fi solicitat", a spus Predescu.

In ceea ce priveste turistii romani aflati in alte zone din Egipt, oficialul MAE a aratat ca nu sunt incidente inregistrate, numarul acestora fiind de asemenea redus deoarece nu este o perioada de plin sezon turistic avand in vedere temperaturile ridicate. Romanii care vor totusi sa calatoreasca in Egipt in aceasta perioada sunt indemnati sa urmareasca avertismentele MAE.

"Nu este o perioada plina pentru trasee turistice, excursii, sejururi, datorita temperaturilor ridicate. In zona statiunilor din sudul Egiptului unde este turismul foarte dezvoltat, securitatea a fost intotdeauna asigurata la un nivel deosebit si pana la acest moment nu s-au inregistrat incidente care sa implice cetateni romani", a spus Brandusa Predescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.