Manifestantii egipteni au atacat, luni, sediul Fratilor Musulmani, la o zi de la ciocnirile sangeroase dintre sustinatorii si opozantii presedintelui Mohamed Morsi.

Cladirea, situata in cartierul Moqqatam din estul Cairo, a fost invadata si devastata de atacatori, dupa ce a fost incendiata partial.

Unii dintre ei au aruncat obiecte pe geam, in timp ce altii au luat casti, veste antiglont, televizoare, mobilier si documente. Martorii oculari au declarat ca niciun membru al confreriei nu se afla in interior, deoarece acestia au fost scosi afara din cladire inaintea atacului.

In apropierea cladirii, manifestantii scandau sloganuri ostile presedintelui Morsi si Fratilor Musulmani, pe fondul unei muzici patriotice.

Egiptul este profund divizat intre adversarii lui Morsi, care denunta o deriva autoritara a puterii destinata instaurarii unui regim ideologic si politic dominat de islamisti, si sustinatorii lui, pentru care legitimitatea sa rezida in faptul ca a fost ales in urma unui scrutin democratic, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.