Presa bulgara a reactionat dur fata de sfaturi din partea presedintelui Parlamentului Mihail Mikov (socialist) in privinta mediatizarii unor manifestatii antiguvernamentale care au avut loc vineri, a 15-a zi consecutiv.

"Puterea a cerut presei sa fie mai obedienta si sa limiteze mediatizarea manifestatiilor", titra cotidianul Sega, care critica Guvernul, in timp ce cotidianul independent Pressa aprecia ca aceste sfaturi "distrug pluralismul".

Televiziunea publica BNT si alte trei posturi private de televiziune transmit in direct manifestantii cereclama demisia Guvernului tehnocrat condus de Plamen Orecharski, instalat de o luna, acuzat de "dependenta fata de oligarhie".

Manifestanti au aruncat cu rosii si oua in deputati si au impiedicat miercuri Parlamentul sa se intruneasca in sedinta prin lipsa de cvorum. Mikov a protestat atunci fata de "agresivitatea" contestatarilor si a reprosat "anumitor televiziuni contributia, prin modul in care au acoperit (evenimentele), la o escaladare a tensiunii", scrie MEDIAFAX.

BNT si asociatia operatorilor de televiziune au denuntat joi "tentative politice si institutionale de influentare a libertatii de exprimare si independentei jurnalistice".

Liderul partidului ultranationalist Ataka, ai carui 23 de deputati sustin in mod indirect Guvernul, i-a acuzat miercuri pe reporteri de "alimentarea anarhiei si actionare impotriva statului".

Cateva sute de persoane, tinute la distanta de catre politie, continuau vineri sa arunce cu rosii in deputati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.