Opozitia de stanga se afla pe primul loc in alegerile din Albania, dupa numararea a aproximativ 90 la suta din voturi, si a cerut coalitiei de dreapta, aflata la putere, sa isi recunoasca infrangerea.

Coalitia liderului socialist Edi Rama a obtinut 57,7 la suta din voturi, fata de 39,4 la suta obtinute de alianta de dreapta regrupata in jurul premierului in exercitiu Sali Berisha, potrivit rezultatelor Comisiei Electrale Centrale (CEC).

Aceste rezultate a fost anuntate dupa numararea a 88,73 la suta din buletine, pana marti, la ora 17.00 GMT (20.00 ora Romaniei), a precizat aceeasi sursa. Duminica rata de participare a fost de 53,4 la suta, mai mare cu 9,5 puncte procentuale decat cea de la alegerile legislative precedente din 2009, a precizat sursa citata, potrivit MEDIAFAX.

Marti seara, al Tirana, in fata sediului Partidului Socialist, s-au reunit aproximativ 100 de simpatizanti pentru a sarbatori victoria, in timp ce altii, la bordul a zeci de masini, se deplasau pe strazile capitalei si arborau drapele ale partidului, scandand "Victorie! Victorie!".

Rama, care luni i-a cerut adversarului sau sa isi recunoasca infrangerea, a reiterat marti aceasta solicitare.

"Asteptam cu rabdare (...) ca adversarul nostru sa accepte infrangerea", a declarat el presei.

"Albanezii au decis sa puna capat unei epoci si sa inceapa alta. Rezultatele ne depasesc previziunile cele mai optimiste", a continuat fostul primar al Tiranei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.