Edward Snowden, cautat de Statele Unite pentru ca a dezvaluit operatiuni de supraveghere informatica americane si sosit duminica la Moscova, "nu trebuie sa fie autorizat sa continue sa calatoreasca", a declarat luni Jen Psaki, purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat, scrie mediafax.ro.

Purtatoarea de cuvant, care il insoteste in India pe secretarul de stat american John Kerry, a confirmat ca pasaportul lui Snowden a fost revocat din cauza emiterii "mandatelor de arestare", conform acesteia.

"Persoanele cautate de catre justitie pentru tradare precum Snowden nu trebuie sa fie autorizate sa faca nicio calatorie in strainatate in afara celei destinata repatrierii in Statele Unite", a declarat Jen Psaki.
Revocarea pasaportului lui Edward Snowden este o procedura "obisnuita si conforma cu legislatia americana" pentru acuzatiile aduse acestuia. Aceasta decizie "nu pune in discutie statutul sau de cetatean american", a adaugat purtatorul de cuvant.

Ministrul ecuadorian al Afacerilor Externe Ricardo Patino a anuntat, duminica, faptul ca Edward Snowden, fost consultant al CIA acuzat de spionaj de catre Washington, a solicitat azil in Ecuador.

"Guvernul Ecuadorului a primit o cerere de azil din partea lui Edward Snowden", a declarat liderul diplomatiei ecuadoriene pe contul sau de Twitter.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.