Agentia bulgara pentru privatizare si control post-privatizare a decis sa anuleze procedura de privatizare a diviziei de marfa a Companiei Nationale Feroviare BDZ, pentru care Grupul Feroviar Roman (GFR) urma sa depuna vineri o oferta de preluare.

Decizia agentiei a fost luata in colaborare cu Ministerul bulgar al Transporturilor, relateaza Novinite.

Guvernul condus de premierul Plamen Oresarski a indicat ca ar putea opri privatizarea transportatorului feroviar de marfa, la scurt timp dupa venirea la putere, la sfarsitul lunii mai.

Agentia pentru privatizare a lansat la jumatatea lunii noiembrie 2012 o a doua procedura de privatizare a diviziei de marfa a BDZ, dupa ce prima procedura a esuat. Cea de-a doua incercare a vanzare a diviziei de marfa a BDZ a inclus numai investitori strategici si financiari, scrie MEDIAFAX.

Vanzarea diviziei de transport de marfa a BDZ avea rolul sa asigure fonduri pentru acoperirea datoriilor uriase ale companiei si sa contribuie la revitalizarea celeilalte unitati a companiei, de transport de pasageri.

"Decizia de anulare a privatizarii a apartinut statului bulgar, dupa ce BDZ Cargo a trimis o scrisoare de informare Agentiei de Privatizare prin care a aratat ca nu poate oferi garantii si un termen limita pentru ridicarea sechestrului pus pe actiunile sale", se arata intr-un comunicat transmis de Grup Feroviar Roman.

Retail jobs

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.