Presedinta baziliana Dilma Rousseff a convocat o reuniune de criza cu ministrii sai cei mai apropiati, dupa o zi istorica de manifestatii in tara, potrivit site-urilor a trei publicatii braziliene.

Aceasta reuniune, care nu a putut sa fie confirmata de AFP la presedintie, urmeaza sa aiba loc la ora locala 9.30 (15.30, ora Romaniei), la Brasilia, potrivit site-urilor O'Globo, Folha de Sao Paulo si O Estado de Sao Paulo.

Ministrul Justitiei Eduardo Cardoso va participa la reuniune, potrivit site-ului Folha, care scrie ca autoritatile de la Brasilia au fost "ingrozite" si "socate" de atacul asupra Ministerului de Externe, joi seara, comis de un grup de manifestanti, respins in ultimul moment de catre politie.

Potrivit Folha, participantii la reuniune vor evalua situatia, sloganurile si revendicarile manifestantilor, dar si oportunitatea unei interventii radiotelevizate a lui Rousseff catre tara aflata in revolta. Serviciile presedintiei au anuntat anterior, joi seara, ca Rousseff a decis sa isi anuleze o vizita de stat prevazuta in Japonia in perioada 26-28 iunie, "din cauza evenimentelor actuale".

Peste un milion de manifestanti au iesit joi seara in strada, in peste 80 de orase din tara, cu revendicari multiple vizand obtinerea de servicii publice demne, impotriva coruptiei clasei politice, pe fondul unor critici privind sume colosale - 11 miliarde de euro - cheltuite pentru organizarea Campionatului Mondialde Fotbal in decurs de un an, scrie MEDIAFAX.

Aceasta miscare de revolta sociala, care se amplifica de aproximativ zece zile, este animata de tineri, majoritatea provenind din clasa medie, care resping cu fermitate orice implicare politica sau sindicala.

Ei au obtinut castig de cauza saptamana aceasta in privinta revendicarii lor initiale, care a servit ca un detonator al acestei fronde fara precedent, marile orase din tara anuland o scumpire recenta cu 7% a tarifelor la transportul in comun.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.