Guvernul afgan a suspendat miercuri negocierile cu Washingtonul asupra unui acord bilateral in domeniul securitatii, ca reactie fata de anuntarea unor negocieri intre americani si rebeli talibani, a anuntat un purtator de cuvant al presedintelui Hamid Karzai.

"Exista o contradictie intre ceea ce spune si ceea ce face Guvernul american in privinta negocierilor de pace", a declarat pentru AFP Aimal Faizi. Talibanii au deschis marti un Birou politic la Doha, dupa care Washingtonul a anuntat ca trimite emisari acolo, scrie MEDIAFAX.

Talibanii au deschis marti un Birou politic la Doha, dupa care Washingtonul a anuntat ca trimite emisari acolo.

Presedintele Karzaï "a suspendat in aceasta dimineata discutiile cu Statele Unite privind BSA (acordul bilateral in domeniul securitatii)", a adaugat el.

Aceasta decizie a fost motivata prin faptul ca "presedintele este nemultumit de numele" utilizat pentru desemnarea Biroului politic afgan drept "Birou politic al emiratului islamic Afganistan", a precizat purtatorul de cuvant.

"Ne opunem acestei denumiri de «emirat islamic Afganistan», pentru simplul motiv ca o asemenea entitate nu exista", iar "americanii cunosteau perfect pozitia presedintelui" Karzai, a declarat Faizi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.