Coreea de Nord a propus duminica negocieri la nivel inalt cu Statele Unite, centrate pe programe contestate privind armele nucleare si calmarea tensiunilor in peninsula, la cateva zile dupa anularea brusca a unei reuniuni intre oficiali ministeriali de la Phenian si Seul, scrie MEDIAFAX.

"Propunem negocieri la nivel inalt intre Nord si Statele Unite pentru asigurarea pacii si calmarea tensiunilor in Peninsula Coreeana", a declarat Comisia pentru aparare nationala intr-un comunicat difuzat de agentia de presa nord-coreeana KCNA.

Nordul vrea sa aiba "discutii serioase cu privire la o serie de subiecte, inclusiv scopul Statelor Unite de a ajunge la o lume fara arsenal nuclear", afirma comunicatul, presand Washingtonul sa fixeze ora si locul intrevederilor.

Dar "statutul nostru de putere nucleara va fi pastrat pana cand amenintarile nucleare care vin din exterior vor inceta total", avertizeaza Comisia pentru Aparare, cerand Statelor Unite sa renunte la sanctiunile impotriva Nordului.

"Toate evolutiile viitoare depind in intregime de o decizie responsabila din partea Statelor Unite".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.