O localitate libaneza, la frontiera cu Siria si care ii sustine pe rebelii ce lupta impotriva regimului de la Damasc, a fost vizata miercuri de un raid aerian care a atins, pentru prima data, centrul acesteia.

"Un elicopter sirian a lansat trei bombe asupra (satului) Aarsal, dintre care una a cazut intr-o piata din localitate si a ranit persoane", a declarat oficialul, sub protectia anonimatului, fara sa ofere alte detalii.

Aarsal este o localitate sunnita care sustine rebeliunea si serveste ca punct de trecere intre cele doua tari pentru refugiati, arme si rebeli, potrivit unor surse in domeniul securitatii. Ea a fost, deja, vizata de raiduri, dar este pentru prima data cand este atinsa in centru, scrie MEDIAFAX.

Recent, satul a primit zeci de raniti, si anume insurgenti, dupa caderea Al-Qusayr, un fief rebel situat in partea central-vestica a Siriei, cucerit de armata cu ajutorul hotarator al miscarii siite libaneze Hezbollah.

Aceasta implicare a puternicei miscari armate in Siria a crescut tensiunea in Liban, unde se multiplica incidente, in special in zone de frontiera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.