Printul Philip al Marii Britanii, care a implinit, luni, varsta de 92 de ani si a primit vizita reginei Elizabeth a II-a la spitalul londonez unde a fost operat la abdomen, are un moral bun si va avea nevoie de "doua luni de convalescenta".

Regina Elizabeth a II-a, care a purtat un taior alb, a sosit la clinica londoneza cu putin timp inainte de ora locala 19.00 (18.00 GMT) si a petrecut o jumatate de ora alaturi de sotul ei. La plecarea din spital, suverana britanica nu a facut comentarii pentru presa.

Starea de sanatate a sotului ei "evolueaza asa cum era prevazut pentru acest stadiu precoce. Nu sufera si are un moral bun. Va ramane in spital pentru inca doua saptamani si va urma o perioada de convalescenta de aproximativ doua luni", a anuntat palatul regal intr-un comunicat.

Printul Philip a fost vizitat, luni dupa-amiaza, si de fiul sau Edward. Acesta a fost primul sau vizitator. Intervievat de reporteri despre starea de sanatate a tatalui sau, dupa acea vizita de 20 de minute, contele de Wessex a raspuns: "Se simte bine, multumesc".

Luni dimineata, pe contul sau de Twitter, premierul britanic David Cameron i-a urat ducelui de Edinburgh "o aniversare fericita cu ocazia implinirii varstei de 92 de ani".

Asa cum o cere traditia, salve de tun au fost trase in onoarea printului, din Turnul Londrei si de la Castelul Edinburgh. Printul Philip a fost internat joi intr-un spital privat, London Clinic, scrie MEDIAFAX.

Vineri, Palatul Buckingham a explicat ca ducele de Edinburgh a suportat "o operatie exploratorie" sub anestezie generala in zona abdomenului si ca acesta a reactionat "de o maniera satisfacatoare" la acea interventie, fara sa ofere detalii despre boala de care sufera sotul suveranei britanice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.