Zeci de politisti antirevolta au preluat marti controlul asupra Pietei Taksim, la Istanbul, centrul unei miscari de protest fata de Guvern ce afecteaza Turcia de 12 zile, utilizand gaze lacromogene la scara larga.

Politistii, urmati de vehicule blindate prevazute cu tunuri de apa, au luat cu asalt baricadele ridicate de manifestanti pe anumite bulevarde ce duc spre piata, dar nu se indreptau spre Parcul Gezi, adiacent pietei, unde sute de protestatari si-au instalat corturi, scrie MEDIAFAX.

Politistii, urmati de vehicule blindate prevazute cu tunuri cu apa, au luat cu asalt baricade ridicate de manifestanti pe anumite bulevarde ce duc spre piata, dar nu se indreptau spre Parcul Gezi, adiacent pietei, unde sute de protestatari au instalat corturi.

Guvernatorul Istanbulului Hüseyin Avni Mutlu a subliniat ca obiectivul operatiunii nu este indepartarea manifestantilor din parc.

"Intentia noastra este sa indepartam pancarte si desene din piata. Nu avem alt obiectiv", a anuntat Mutlu intr-un mesaj postat pe Twitter.

"Nu ne vom atinge in niciun caz de Parcul Gezi, iar (in Piata) Taksim nu va vom atinge absolut deloc. Incepand din aceasta dimineata, sunteti incredintati fratilor vostri politisti", a adaugat guvernatorul, indemnandu-i pe manifestanti "sa se fereasca de posibile fapte" ale unor provocatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.