Vladimir Putin este "presedintele ideal" considera 41% dintre rusi, releva luni un sondaj efectuat de institutul independent Levada, publicat de ziarul Kommersant.

"Vladimir Putin se apropie de perfectiune", titreaza cotidianul. Dintre rusii care il considera pe Putin un presedinte "ideal", 6% afirma acest lucru cu certitudine, iar 35% sunt "mai degraba' de aceasta parere.

Conform acestui sondaj, realizat la sfarsitul lui mai, 32% dintre persoanele intervievate apreciaza ca Putin nu este, "mai degraba", presedintele ideal, iar 14% considera ca nu este "cu siguranta" un presedinte ideal.

Potrivit aceleiasi surse, 62% dintre rusi considera ca Putin "are constiinta responsabilitatii sale fata de situatia din tara", 61% ca are o "buna viziune strategica asupra problemelor tarii", iar 45% ca este "atent la nevoile cetatenilor".

Putin, in varsta de 60 de ani, aflat la putere de la sfarsitul lui 1999, a revenit la Kremlin in urma cu un an, pentru al treilea mandat de presedinte, dupa o perioada in care a detinut postul de premier din motive constitutionale, scrie MEDIAFAX.

Centrul Levada, principalul institut independent de sondare a opiniei publice in Rusia, face parte dintre organizatiile amenintate de o noua lege care califica drept "agent strain" orice ONG ce desfasoara o activitate politica si beneficiaza de finantari externe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.