Fostul presedinte sud-african Nelson Mandela se afla duminica dimineata in continuare la spital, unde a fost internat cu o pneumonie in noaptea de vineri spre sambata, fara ca vreun buletin de sanatate sa fi fost publicat in ultimele 24 de ore.

"A venit vremea sa fie lasat sa plece", titra pe prima pagina ziarul The Sunday Times, deasupra unei fotografii de arhiva in care Mandela zambeste si saluta luandu-si ramas bun.

"Familia trebuie sa il lase acum, pentru ca Dumnezeu sa isi urmeze calea", scrie ziarul. Articolul incepe cu aceasta citare a lui Andrew Mlangeni, un vechi prieten al lui Mandela, care rezuma o opinie destul de larg raspandita in ultimele 24 de ore, in special pe retele de socializare.

"Ei trebuie sa il lase, spiritual, si sa isi puna credinta in Dumnezeu (...). Vom spune iti multumim, Doamne, pentru ca ne-ai dat acest om si il vom lasa sa plece", continua Mlangeni, scrie MEDIAFAX.

The City Press titreaza indemnandu-l pe presedintele Jacob Zuma sa se roage pentru Mandela, in timp ce tabloidul The Sunday Sun scrie pe prima pagina "Mandela lupta pentru viata sa!".

La Pretoria, numerosi jurnalisti si fotografi erau adunati in fata unui spital in care s-ar fi putut afla laureatul Nobelului pentru Pace in 1993.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.