Un miting impotriva foametei in lume a reunit mii de persoane sambata, in Hyde Park, la Londra, cu ocazia unei intalniri internationale privind malnutritia organizate sub egida premierului David Cameron.

"Cand imi amintesc defilarea atletilor cu steagurile lor", anul trecut, pe stadionul olimpic, "sunt ingrozit la gandul ca in anumite tari care au fost prezente (la Jocurile Olimpice), peste trei milioane de copii mor de foame anual", a spus multimii adunate in Hyde Park realizatorul Danny Boyle, care a conceput ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra.

"Asteptam de la Guvern si de la liderii din intreaga lume (...) sa lupte pana cand vor reusi sa puna capat malnutritiei", a adaugat el, in contextul in care peste zece zile urmeaza sa aiba loc un summit G8 in Irlanda de Nord.

Un mesaj video din partea vedetei fotbalului David Beckham a fost difuzat in cursul acestei manifstatii, organizate de catre un grup de aproximativ 200 de asociatii, scrie mediafax.

Filantropul si cofondatorul Microsoft Bill Gates a luat, de asemena, cuvantul. Este posibil "sa fie rupt cercul (vicios al) malnutritiei. deoarece, atunci cand copiii cresc hraniti suficient, ei pot ulterior sa contribuie la cresterea economiei tarii lor", a declarat el.

Un ajutor in valoare de aproximativ trei miliarde de euro a fost promis cu aceasta ocazie.

Reprezentanti din 24 de tari, dintre care 19 africane, din lumea stiintei, afacerilor si societatii civile, dar si ai Uniunii Europene (UE) si Bancii Mondiale (BM) au decis sa se reuneasca pentru a-si uni eforturile in acest sens. Au participat la reuniune fostul secretar al ONU Kofi Annan si fostul CEO al gigantului in domeniul alimentatiei si cosmeticelor Unilever Paul Polman. Sotia lui Nelson Mandela, Graça Machel, a fost nevoita sa isi anuleze vizita din cauza spitalizarii fostului presedinte sud-african.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.