O asociatie de binefacere, Eaves for Woman (Steasina pentru Femei), si-a exprimat intr-un studiu comandat de Primaria Londrei ingrijorarea fata de numarul mare de prostituate romance care lucreaza in capitala Marii Britanii.

Studiul, realizat de asociatia Eaves for Woman, releva ca o proportie semnificativa a prostituatelor care lucreaza in capitala Marii Britanii ceprovin din tari din Europa de Est. Potrivit studiului, multe dintre prostituate ar fi victime ale traficului de persoane si ar fi controlate de grupari infractionale organizate. Raportul, care acopera cele 33 de cartiere ale capitalei britanice, subliniaza ca piata prostitutiei este "infloritoare".

Asociatia precizeaza ca prostituatele vizeaza intrarile in hoteluri aflate in zone frecventate de turisti. Ea adauga ca operatiuni ale politiei vizand cetateni romani ce cersesc in zona Marble Arch au identificat, de asemenea, o crestere a prostitutiei in zona Park Lane.

Studiul a fost comandat de catre Biroul primarului pentru activitate politieneasca si infractiuni si are la baza interviuri cu aproximativ 500 de persoane.

In total, 2.077 de potentiale victime ale traficului de persaone au fost identificate in 2011, se precizeaza in raport, tarile de origine fiind de obicei Romania, Slovacia, Nigeria, Polonia si Cehia, scrie MEIDAFAX.

Eaves for Woman a indemnat la efectuarea imediata a unor investigatii pentru a se stabili daca prostituatele romance sunt victime ale traficului de persoane.

"Indiferent ce pozitie ai in privinta prostitutiei, nivelul violentei si abuzurile la care sunt supuse femeile, atat la intrarea in, cat si in practicarea prostitutiei, sunt prea severe pentru ca noi sa le ignoram", a declarat Denise Marshall, directoarea asociatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.