Prefectul de politie din Paris si conducerea muzeului Luvru au anuntat, vineri, o scadere cu 75% a numarului de plangeri impotriva hotilor de buzunare in aceasta institutie, dupa intarirea masurilor de securitate, decisa in urma unei greve in luna aprilie a agentilor de paza.

Numarul de plangeri pentru furt in incinta muzeului a scazut de la 120, in medie pe luna, inainte de greva agentilor de paza de la Luvru de pe 10 aprilie, la doar 30 in luna mai, marcand astfel o diminuare cu 75%, au anuntat prefectul de politie Bernard Boucault si administratorul general al muzeului Luvru, Hervé Barbaret, cu ocazia unei vizite a politistilor si a agentilor de paza la aceasta institutie.

"Politistii in tinuta prezenti sub piramida si pe esplanada de la Luvru ii linistesc pe turisti si au in acelasi timp capacitatea de a interveni", a declarat Bernard Boucault, dupa ce s-a intalnit si a discutat cu zeci de politisti.

Autoritatile franceze atribuie aceasta scadere a numarului de plangeri efectului de descurajare generat de prezenta politistilor la fata locului, asupra hotilor de buzunare. Politistii patruleaza in fiecare zi in anumite sali de la Luvru foarte frecventate, scrie MEDIAFAX.

"Fenomenul de agresivitate fata de agentii de paza sau de turistii din salile muzeului a disparut", a declarat Hervé Barbaret.

Agentii de paza de la Luvru si-au exercitat dreptul la greva in luna aprilie pentru a protesta fata de agresiunile la care erau supusi de hotii de buzunare care se strecoara printre vizitatorii muzeului.

Sindicatele au evocat "agresiuni, amenintari, lovituri si insulte din partea hotilor organizati in bande, adeseori minori, care fura de la turisti si pe care nimic nu poate sa ii opreasca".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.