Printesa Madeleine, fiica cea mica a regelui Suediei, se casatoreste sambata, la Stockholm, cu expertul in finante americano-britanic Christopher O'Neill, in cadrul unei ceremonii mult mai modeste decat somptuoasa nunta a surorii sale Victoria, organizata in urma cu trei ani.

Tanara printesa, care va implini luni varsta de 31 de ani, este al treilea copil al regelui Carl XVI Gustaf si al reginei Silvia. L-a cunoscut pe logodnicul ei la New York, unde lucreaza pentru asociatia de caritate World Childhood Foundation, infiintata de mama ei.

Cei doi tineri se vor casatori sambata dupa-amiaza, in capela palatul regal, iar apoi se vor plimba intr-o trasura regala pe strazile din jurul palatului. Cortegiul regal va masura doar 350 de metri, mult mai mic decat cel organizat la nunta printesei Victoria cu sotul ei Daniel, si va parcurge in principal strazile din orasul vechi, Gamla Stan, scrie MEDIAFAX.

"Nu va semana deloc cu nunta printesei Victoria. Inainte de toate, pentru ca Madeleine nu este mostenitoarea tronului", a explicat Roger Lundgren, redactorul-sef al Kungliga Magasinet, o revista dedicata istoriei familiei regale suedeze.

"Apoi, pentru ca este un mariaj privat: regele plateste din banii sai", a adaugat Roger Lundgren.

Cateva mii de persoane vor iesi pe strada pentru a-i aclama pe tinerii casatoriti, inainte de plecarea acestora cu vaporul pe Insula Riddarholmen, la castelul Drottningholm, unde va avea loc banchetul de nunta si unde s-a nascut Madeleine, in 1982.

Capitala suedeza, cu multitudinea sa de insule si de poduri, reprezinta un cadru extrem de apreciat de fanii fotografiilor si imaginilor care par desprinse din povestile cu zane. Nu mai putin de 21 de salve de tun vor saluta aceasta casatorie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.