Russian Railways, compania feroviara nationala din Rusia, a planificat investitii de 157 miliarde de dolari in constructia de cai ferate de mare viteza, in cadrul pregatirilor pentru Cupa Mondiala la Fotbal din anul 2018.

"Construirea liniilor de mare viteza este o directie noua pentru dezvoltarea economiei", a declarat directorul general al Russian Railways, Vladimir Yakunin, intr-un interviu acordat la Soci, unde vor fi gazduite Jocurile Olimpice de Iarna din 2014.

Ambitiile Rusiei de a gazdui aceste evenimente sportive majore au determinat guvernul sa deruleze investitii masive pentru extinderea si mondernizarea infrastructurii de transporturi. Rusia nu are in prezent nicio linie feroviara de mare viteza, in timp ce Japonia a introdus primul astfel de serviciu in anii '60, subliniaza compania rusa de stat, scrie MEDIAFAX.

Russian Railways vrea sa introduca linii de mare viteza pe rute care leaga Moscova de Sankt Petersburg, Soci si Kazan, cu extensii catre Ekaterinburg. Compania incearca sa porneasca lucrarile astfel incat sa poata conecta la timp 4 dintre cele 11 stadioane pregatite pentru Cupa Mondiala din 2018.

"Daca totul va merge conform planurilor, am putea termina la timp pentru Cupa Mondiala", a afirmat Yakunin.

Russian Railways spera sa primeasca finantare de 16 miliarde ruble (500 milioane de dolari) de la stat pentru a incepe lucrarile la proiectul-pilot Moscova - Kazan. Constructia ar urma sa inceapa in 2014-2015, potrivit lui Yakunin.

Cu o luntime de 800 kilometri, linia de mare viteza Moscova - Kazan va costa aproximativ 928 miliarde ruble (29 miliarde de dolari) si va reduce calatoria la 3 ore si jumatate, de la 11 ore si jumatate in prezent, potrivit afirmatiilor recente ale oficialilor rusi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.