Premierul Serbiei, Ivica Dačić, a declarat, vineri, dupa o intrevedere cu premierul Victor Ponta, ca daca se spune ca Romania are doar doi prieteni, Serbia si Marea Neagra, in schimb Serbia nu are mare, ci doar Romania ca prietena.

"Inca de acum zece ani, cand am fost in Romania, am auzit ca romanii spun ca Romania are doi prieteni: Marea Neagra si Serbia. Noi, din pacate, nu avem mare, dar avem in schimb Romania. Asa incat, sper ca prietenia noastra va fi cheia stabilitatii din Balcani", a spus premierul sarb.

Acesta a aratat ca Serbia conteaza pe sprijinul Romaniei in vederea inceperii negocierilor de aderare la Uniunea Europeana, pentru care tara vecina asteapta in prezent stabilirea unei date. Ivica Dačić a subliniat ca Serbia a indeplinit in acest sens toate criteriile interne, dar si pe cele legate de dialogul cu Kosovo, scrie MEDIAFAX.

Premierul Serbiei a aratat ca doreste consolidarea relatiilor bilaterale cu Romania, inclusiv sub aspect economic, tinand cont ca Romania este al treilea partener comercial al Serbiei in UE, dupa Germania si Italia, cu un volum al schimburilor comerciale de peste 1,5 miliarde euro.

In numele Guvernului, premierul Ponta l-a asigurat pe omologul sarb de sprijinul total pentru ca Serbia sa inceapa procedurile de negociere pentru aderarea la UE, subliniind ca Romania va oferi sprijin din propriile experinte, pozitive sau negative, privind procesul de aderare.

Ponta a aratat totodata ca Romania va ramane intodeauna prietenul fidel al Serbiei si va sprijini eforturile Guvernului de la Belgrad de normalizare a relatiilor din zona.

"Stabilitatea acestei regiuni este foarte importanta pentru intreaga Europa si, de aceea, eu inteleg foarte bine presiunile si situatia in care se afla Romania pentru pozitia sa principiala in ceea ce priveste problema Kosovo. Fiti convinsi ca Serbia doresete ca problema Kosovo sa se rezolve cat mai rapid si sa se gaseasca solutii acceptabile pentru ambele parti, si ca toti impreuna sa ne intoarcem catre viitor", a spus Ivica Dacic la finalul intrevederii cu omologul sau roman, Victor Ponta, la Palatul Victoria.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.