Premierul rus, Dmitri Medvedev, a minimalizat, duminica, zvonurile privind demisia sa in viitorul apropiat, care s-au multiplicat dupa plecarea din Guvern a unui influent vicepremier, insistand pe "relatiile bune" cu presedintele Vladimir Putin, relateaza AFP.

"Am avut si avem in continuare relatii amicale foarte bune" cu presedintele Putin, a asigurat Medvedev, in cadrul unui interviu la emisiunea "Televiziunea centrala", difuzat duminica seara pe postul de televiziune pro-Kremlin NTV.

"Daca ar fi fost altfel, am fi avut probabil alt Guvern astazi", a subliniat el, potrivit MEDIAFAX.

Zvonurile privind divergentele tot mai mari dintre presedintele Putin si Medvedev s-au multiplicat in Rusia de la plecarea din Guvern, la inceputul lui mai, a lui Vladislav Surkov, un influent vicepremier, prezentat adeseori drept strategul sistemului politic controlat strict de Kremlin.

Analistii au emis atunci ipoteza unei lupte de clan in cadrul puterii, alimentand speculatiile privind o viitoare demisie a intregului Guvern, inclusiv a premierului.

Zvonurile "interminabile" "privind eventuale demisii nu ajuta cu siguranta (Guvernul), dar in ce ma priveste, aceste declaratii nu ma deranjeaza", a afirmat Medvedev.

"Mai devreme sau mai tarziu toti vor fi demisi. Asa este viata", a adaugat el.

Premierul a declarat, de asemenea, "ca nu ii este teama" de momentul in care va trebui sa paraseasca postul.

"Nu imi provoaca teama (...) Daca iti imaginezi ca este pentru totdeauna, atunci este o catastrofa", adauga el.

Presedintele Putin a criticat Guvernul pentru intarzierile avute in aplicarea acestor promisiuni electorale, in cadrul unei reuniuni organizate la 7 mai, la un an dupa revenirea sa la Kremlin, avertizand ministrii ca este in joc responsabilitatea lor personala.

Vladimir Putin, care a indeplinit deja doua mandate de presedinte din 2000 pana in 2008, i-a lasat presedintia lui Dmitri Medvedev in 2008 pentru a prelua postul de premier, neputand sa obtina mai mult de doua mandate consecutive.

Citeste si:
Sondaj INSCOP: Aproape 40% dintre români sunt de părere că Ucraina...
Sondaj INSCOP: Aproape 40%...

El a fost reales la presedintie la 4 martie 2012, pentru un al treilea mandat, extins, de aceasta data, la sase ani, si l-a numit pe Medvedev premier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.