Cancelarul german Angela Merkel s-a mentinut pe prima pozitie in topul Forbes din 2013 al celor mai puternice femei din lume, devansandu-le pe Dilma Rousseff, presedintele Braziliei, si pe Melinda Gates, sotia patronului companiei Microsoft.

Este pentru a treia oara consecutiv cand Angela Merkel a fost considerata de editorii revistei Forbes drept cea mai puternica femeie din lume si a opta oara in ultimii zece ani.

"Ea este coloana vertebrala a Uniunii Europene si poarta destinul monedei euro pe umerii ei", afirma jurnalistii de la Forbes.

Hillary Clinton a pierdut locul al doilea pe care l-a ocupat in 2012, dupa ce a parasit Departamentul de Stat american. Ea a coborat pe locul al cincilea, imediat dupa prima doamna a Statelor Unite, Michelle Obama, care se afla pe locul al patrulea.

Topul 10 al celor mai puternice femei din lume este completat, in ordine, de Sheryl Sandberg - director general al companiei Facebook, Christine Lagarde - director general al Fondului Monetar International (FMI), Janet Napolitano - secretarul Departamentului de Securitate Interna din Statele Unite, Sonia Gandhi - presedinta Partidului indian al Congresului si Indra Nooyi - CEO al PepsiCo.

Cea mai tanara din aceasta lista, dominata in continuare de americance, ramane excentrica Lady Gaga (27 de ani, locul al 45-lea), iar cea mai varstnica este regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii (87 de ani, locul al 40-lea).

Cele mai puternice 100 de femei din lume lucreaza in tehnologie, afaceri, mass-media, politica, industria de divertisment si pentru fundatii de caritate. Puterea acestor femei provine din averile lor, din cotele de audienta, dar si din influenta si popularitatea de care se bucura pe retelele de socializare, sustin jurnalistii de la Forbes, scrie MEDIAFAX.

In top 100 mai apar realizatoarea TV Oprah Winfrey (locul al 13-lea), cantareata Beyonce (locul al 31-lea), actrita Angelina Jolie (locul al 37-lea), actrita Sofia Vergara (locul al 38-lea), Anna Wintour, redactorul-sef al revistei americane Vogue (locul al 41-lea), cantareata Shakira (locul al 52-lea), Arianna Huffington, creatoarea site-ului Huffington Post (locul al 56-lea), stilista Miuccia Prada (locul al 58-lea) si creatoarea de moda Diane Von Furstenberg (locul al 74-lea).

Citeste si:
Angela Merkel, prima reacție despre invazia Rusiei în Ucraina
Angela Merkel, prima reacție...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.