Aproximativ 30 de persoane au fost ucise in zece atentate comise miercuri in Irak, majoritatea vizand cartiere din Bagdad cu populatie majoritar siita, au informat surse medicale si din partea serviciilor de securitate.

In capitala, atentatele aproape simultane cu masini-capcana au vizat miercuri seara cartierele Kazimiya (nordul Bagdadului), Machtal, Bagdad al-Jadida, Sadr City (est) si Al-Saydiya (sud-vest), potrivit acelorasi surse, care au raportat un numar de cel putin 14 morti si 47 de raniti. Printre altele, o bomba amplasata pe marginea drumului catre Zafaraniya (sudul Bagdadului) a provocat martea a doi politisti.

Exploziile au fost auzite in centrul capitalei si numeroase ambulante au fost vazute indreptandu-se spre locul atentatelor, potrivit MEDIAFAX..

Potrivit comandamentului pentru securitate din Bagdad, citat de catre televiziunea publica Al-Irakiya, alte patru masini-capcana au fost dezamorsate in capitala.

Anterior, 12 persoane au fost ucise si alte 23 ranite in numeroasele atentate, dintre care doua cu masini-capcana in nordul tarii, potrivit unor surse din cadrul serviciilor medicale si de securitate.

Atentatul cu masina-capcana, care a avut loc la Kirkuk (nordul tarii) a fost cel mai grav din intreaga zi, provocand moartea a opt persoane si ranirea altor opt.

O bomba a explodat la trecerea unui convoi in care se deplasa seful politiei din Kirkuk, atentat urmat de un altul, tot cu o masina capcana, undeva in apropiere, care s-a soldat cu doi morti si noua raniti, au precizat sursele.

La Tarmiyah, nordul Bagdadului, un kamikaze aflat pe o motocicleta a detonat incarcatura pe care o avea asupra sa la o bariera a politiei, omorand un politist si ranind alte patru persoane.

Un dispozitiv exploziv amplasat pe marginea strazii a provocat la randul sau moartea unui politist si ranirea a doua persoane in Mossul (sudul Irakului).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.