Noua persoane au fost ranite, duminica, in timpul unei manifestatii impotriva unui proiect controversat al unei mine de aur in Halkidiki, in nord-estul Greciei, a anuntat agentia greaca ANA.

Proiectul lansat in 2011 de Hellenic Gold, filiala greaca a grupului canadian Eldorado Gold, genereaza proteste din partea asociatiilor care avertizeaza asupra consecintelor pe care le-ar avea mina asupra mediului in Halkidiki, o regiune impadurita si turistica.

Opt scutieri si o militanta au fost raniti in cadrul manifestatiei de duminica, potrivit ANA, o agentie de presa guvernamentala.

Patru politisti au fost raniti de focuri de arma, a declarat o sursa din cadrul politiei. Trei persoane au fost arestate in urma violentelor, potrivit acestei surse.

"Sa tragi in politisti in Halkidiki este o atingere grava adusa statului de drept in tara noastra", a declarat intr-un comunicat ministrul Ordinii Publice, Nikos Dendias, scrie MEDIAFAX.

Manifestatiile care cer oprirea proiectului au inceput dupa ce Guvernul grec a acordat Hellenic Gold, in 2011, autorizatia de a incepe excavarile in Halkidiki.

Opozantii considera ca intrarea in activitate a minei ar provoca pagube iremediabile mediului, epuizand si contaminand panza freatica si poluand regiunea cu substante chimice nocive precum plumb, cadmiu, arsenic si mercur.

Mai multe reuniuni ale opozantilor au avut loc in ultimele luni. In februarie, militantii au aruncat cu cocteiluri Molotov la locul exploatarii, ranind un paznic si avariind echipamentele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.