Cel putin opt persoane au murit joi in incendiul unei fabrici de textile in capitala Bangladeshului, Dhaka, dupa doua saptamani de la prabusirea unui imobil in care se aflau ateliere de confectii textile.

Incendiul a izbucnit in noaptea de miercuri spre joi la etajul trei al unui imobil de 11 etaje, in care se afla ateliere de confectii textile, in cartierul Darussalam din Dhaka.

Victimele au murit asfixiate, blocate in casa scarii, din cauza unui "fum toxic degajat de la haine din acril", a declarat Mahbubur Rahman, directorul operational al pompierilor din Bangladesh, scrie MEDIAFAX.

Potrivit sefului politiei locale, Khalilur Rahman, incendiul s-a soldat cu opt victime "inclusiv proprietarul, patru angajati, un ofiter de politie si un agent de politie". A opta victima nu era identificata inca.

Incendiile sunt frecvente in cele 4.500 de ateliere de confectii textile din Bangladesh, situate de obicei in imobile vechi sau in constructii defectuoase si dotate cu o retea electrica putin sau deloc intretinuta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.