Un prim caz de infectare cu coronavirus, un nou virus inrudit cu SRAS (Sindromul respirator acut sever), a fost confirmat in Franta la o persoana intoarsa din Emirate Arabe Unite, a anuntat miercuri Ministerul francez al Sanatatii.

"Este primul si singurul caz confirmat in Franta" de infectare cu noul virus din familia coronavirus, a anuntat ministerul, precizand ca a fost depistat la "o persoana intoarsa din calatorie din Emirate Arabe Unite".

Acest caz de infectie respiratorie acuta legata de noul coronavirus "a fost semnalat de Institutul pentru Supraveghere Sanitara", conform Ministerului Sanatatii, scrie MEDIAFAX.

Persoana contaminata "este spitalizata la reanimare si plasata in carantina", continua ministerul, care anunta ca a "lansat o ancheta epidemiologica aprofundata in acest caz".

Noul coronavirus - nCoV in jargonul medical - a fost depistat pentru prima data la jumatatea lui 2012. Pana in prezent, cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost detectate in Arabia Saudita, Iordania, Marea Britanie si Germania.

In total, 18 persoane au decedat in lume, dupa ce au fost contaminate cu acest virus, intre care 11 in Arabia Saudita.

In prezent, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) nu dispune de informatii suficiente pentru a pentru stabili modul si sursa transmiterii coronavirusului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.