Cel putin 82 de persoane au murit si alte 700 au fost ranite, miercuri, in Bangladesh dupa prabusirea unei cladiri cu opt etaje situate la periferia capitalei, Dacca, a anuntat un medic din cadrul serviciilor de urgenta.

"Bilantul este acum de 82 de morti. Cel putin 700 de persoane primesc ingrijiri in spital", a declarat Hiralal Roy, un medic de la spitalul Enam, situat in apropiere de locul accidentului, scrie MEDIAFAX.

Cladirea Rana Plaza, unde se alfau mai multe ateliere de confectii, magazine si o banca, s-a prabusit ca un castel din carti de joc la ora 09.00 (06.00 ora Romaniei), la Savar, in apropiere de Dacca. Doar parterul a ramas intact, iar imaginile par ca dupa un cutremur puternic.

"Bilantul va creste, unii raniti sunt in stare critica", a adaugat el. Potrivit ministrului de Interne, Muhiuddin Khan, aceasta cladire a fost construita prin incalcarea legilor in vigoare.

Folosind masini de taiat si macarale, sute de pompieri si membri ai armatei chemati ca intariri incearca sa gaseasca supravietuitori. Ranitii au fost evacuati pe targi improvizate, confectionate din haine.

Unii muncitori care lucrau in atelierele de confectii si-au exprimat public ingrijorarea din cauza unor fisuri marti seara, generand panica in randul colegilor lor. Zece persoane au fost ranite in busculada care a urmat.

Ei au fost insa nevoiti sa se intoarca la munca, la ordinele sefilor lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.