Guvernul canadian a blocat in ultimul moment intrarea in Canada a aproximativ o suta de imigranti clandestini romi, originari din Romania, care se aflau in Statele Unite si se indreptau catre Stanstead, cu ajutorul unei retele criminale.

Ministrul pentru Cetatenie, Imigratie si Multiculturalism, Jason Kenney, a dezvaluit aceasta informatie intr-un interviu exclusiv acordat in cadrul unei anchete efectuate de cotidianul canadian asupra unei retele stabilite in Craiova si conduse de trei persoane care au locuit in Montreal.

Reteaua facilita intrarea ilegala in Canada pentru solicitanti de azil de origine roma. Mai multi solicitanti de azil faceau parte din grupari de hoti devenite foarte active in Canada. O parte din lucrurile furate erau trimise in Craiova.

"Potrivit informatiilor noastre, ar putea fi aproximativ o suta de persoane cu conexiuni la aceeasi retea, care sunt in Statele Unite si nu au intrat inca aici. Motivul pentru care am actionat rapid si agresiv este de a trimite un mesaj pentru (cetatenii) romani care se afla in Statele Unite ca nu ii vom accepta aici", a explicat ministrul, scrie MEDIAFAX.

Kenney afirma ca este "la curent" cu furturile comise de aceasta retea.

"Unii dintre cei veniti in Quebec au mers catre vest pana la Thunder Bay si chiar la Winnipeg. Si, in toate comunitatile pe unde s-au dus, ne-am confruntat cu o problema de criminalitate", a anuntat el.

In decembrie 2012, in speranta combaterii fenomenului, Jason Kenney s-a deplasat la Stanstead, punct de intrare a imgrantilor clandestini, si a desemnat 85 de persoane venite din Romania ca "sosiri neregulate" legate de crima organizata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.