Autortatile au reusit sa-l captureze pe Jokar Tarnaev (Dzhokar Tsarnaev) vineri seara (ora locala), dupa o vanatoare care a paralizat orasul Boston.

Politia a anuntat ca tanarul de doar 19 ani se afla acum in custodie. Fratele sau Tamerlan (26 de ani) a murit vineri dimineata in urma unui schimb de focuri.

Atentatele de la Boston, comise de teroristi ceceni

Fratele sau mai mic a petrecut ziua ascuns pe o barca intr-un cartier al orasului Waterton si a fost capturat dupa ce proprietarul barcii a observat pete de sange. In momentul prinderii sale, deja se formase o multime care a inceput sa aplaude si sa strige de bucurie.

"Toti am vrut sa fie prins in viata", a declarat pentru Huffington Post o profesoara de 27 de ani care locuieste in zona.

Primarul orasului Boston, Tom Menino, a publicat un mesaj simplu pe reteaua Twitter: "L-am prins".

Tanarul in varsta de 19 ani cautat pentru implicarea in atentatele din Boston si capturat de politisti a devenit cetatean american pe 11 septembrie 2012, afirma un oficial american citat de CNN
, potrivit Mediafax.

Jokar se afla acum la spital unde primeste ingrijiri medicale. In mod normal, detinutii politiei se afla sub protectia "drepturilor Miranda", printre care si dreptul de a pastra tacerea, pentru a nu se incrimina. Autoritatile au declarat ca Toharev nu va beneficia de aceste drepturi si va fi "interogat scurt si intensiv" pentru a se afla detalii despre alte posibile atentate.

Jokar Tarnaevv este descris de colegii sai de la Universitatea Cambridge ca un "tip foarte dragut"

"Era o parte a comunitatii. Nu se izola" a declarat Rebecca Mazur, una dintre colegele sale. Un alt coleg l-a descris ca "un tip dragut, nu a provocat niciodata probleme".

Tanarul avea printre altele si un cont de Twitter. Ultimul sau mesaj publicat in reteaua respectiva este de pe 17 aprilie, la doua zile dupa atentate: "Sunt un tip fara niciun stres".

Citeste si:
O celulă teroristă islamistă a planificat atacuri asupra...
O celulă teroristă islamistă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.