Anchetatorii insarcinati cu investigarea dublului atentat de la Boston incearca sa-i identifice pe doi barbati observati ca vorbeau in apropierea liniei de sosire a maratonului, relateaza joi New York Post, care a publicat trei fotografii cu acestia, citat de AFP.

Fotografiile celor doi barbati au fost distribuite fortelor de ordine, pentru a fi identificati, potrivit New York Post.

Primul barbat are un rucsac negru, o sapca de culoare alba si ochelari de soare, in timp ce al doilea este imbracat intr-un tricou albastru.

"Nu exista nicio proba directa privind legatura (cu dublul atentat), dar autoritatile vor sa-i identifice", precizeaza cotidianul, potrivit MEDIAFAX.

Miercuri, o sursa judiciara a anuntat pentru AFP ca anchetatorii detineau fotografii cu "o persoana despre care credem ca este un suspect".

"Incercam sa aflam cine este. Aceasta persoana nu se afla in arest si noi inca nu am identificat-o cu exactitate", a adaugat sursa.

Intre timp, presa americana a mentionat un al doilea suspect.

Potrivit Boston Globe, o camera de supraveghere instalata la un magazin si imaginile luate de un post de televiziune local le-au permis anchetatorilor sa aiba o "vedere clara a zonei" din apropierea liniei de sosire a maratonului.

Pana in prezent, anchetatorii nu au arestat nicio persoana.

"In pofida unor informatii care sustin contrariul, nu s-au efectuat arestari", a anuntat miercuri politia din Boston.

FBI, care nu a mai organizat miercuri conferinta de presa anuntata, a dezmintit, de asemenea, ca ar fi fost efectuate arestari, subliniind presei necesitatea de a fi prudenta pe motiv ca in mod neintentionat ar putea transmite "informatii inexacte".

La doua zile dupa producerea celui mai grav atentat comis in Statele Unite de la 11 septembrie, anchetatorii nu au inca niciun motiv sau revendicare si nu au avansat nicio ipoteza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.