Directorul executiv al FMI, Christine Lagarde, va fi audiata in luna mai de Curtea de Justitie de la Paris in dosarul privind disputa dintre o banca de stat si omul de afaceri Bernard Tapie, apropiat al fostului presedinte Nicolas Sarkozy si fost proprietar al clubului Olympique Marseille.

Avocatul lui Lagarde, Yves Repiquet, a declarat joi intr-un comunicat ca seful FMI va fi audiat de magistratii Curtii de Justitie a Republicii, instanta care se ocupa de nereguli semnalate la nivel guvernamental, potrivit Wall Street Journal.

Conform MEDIAFAX, Lagarde, fost ministru al Finantelor in administratia Sarkozy in perioada 2007-2011, a fost acuzata de un grup de parlamentari ai Partidului Socialist, aflat la acea vreme in opozitie, ca ar fi facilitat printr-o decizie din 2007 castigarea de catre Bernard Tapie a sumei de 420 milioane de euro intr-o disputa mai veche cu banca de stat Credit Lyonnais.

O sursa apropiata instantei a confirmat ca Lagarde va fi audiata spre sfarsitul lunii mai.

Dupa audieri, magistratii vor lua o decizie, fie inceperea urmaririi penale, fie respingerea acuzatiilor.

Potrivit codului penal din Franta, acuzatiile aduse impotriva lui Lagarde pot fi sanctionate printr-o amenda de pana la 150.000 de euro si pedeapsa cu inchisoarea de pana la 10 ani, noteaza WSJ.

Lagarde nu a precizat daca va demisiona de la sefia FMI daca magistratii vor dispune inceperea urmaririi penale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.