Obama a declarat ca se asteapta la alte provocari din partea Coreei de Nord, dar spera ca tensiunile vor lasa loc perspectivei unei solutii diplomatice, declarandu-se neincrezator in capacitatile balistice nucleare ale Phenianului.

"Coreea de Nord va face probabil alte actiuni provocatoare in saptamanile ce vor urma, insa speram ca le vom putea stavili si vom putea trece la un stadiu diferit, in care ei (nord-coreenii) sa incerce sa rezolve anumite probleme prin mijloace diplomatice", a declarat Obama intr-un interviu acordat televiziunii NBC.

Obama a minimizat retorica belicoasa a regimului lui Kim Jong-un, apreciind ca "este acelasi tip de comportament pe care l-am vazut la tatal sau, precum si la bunicul sau inainte. De cand am intrat in functie am spus foarte clar ca nu vom recompensa acest tip de comportament provocator", a adaugat presedintele, scrie MEDIAFAX.

El a declarat in ultimele zile, la unison cu administratia sa, ca se indoieste ca Phenianul a atins un nivel tehnologic suficient de avansat pentru lansarea unei rachete cu focos nuclear, in pofida amenintarilor sale.

"Pe baza evaluarii serviciilor noastre de informatii, nu credem ca au aceasta capacitate, insa trebuie sa ne asiguram ca gestionam orice situatie neprevazuta. Acesta este motivul pentru care am repozitionat sistemele de aparare antiracheta, pentru a preintampina orice eroare de calcul din partea lor", a declarat Obama.

Peninsula Coreeana se confrunta cu o crestere brusca a tensiunilor, odata cu noul pachet de sanctiuni impuse de ONU impotriva Coreei de Nord, in urma celui de-al treilea test nuclear din 12 februarie.

Ultima actiune a Phenianului a fost lansarea unui ultimatum catre Coreea de Sud, pe care o ameninta ca o va ataca daca Seulul nu isi cere scuze pentru manifestarile ostile fata de Coreea de Nord.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.