Doua explozii au avut loc luni in apropierea liniei de final a maratonului din Boston, cartierul general al organizatorilor fiind inchis din cauza incidentului.

Cel putin trei oameni au murit in exploziile produse la maratonul din Boston si cel putin 140 au fost raniti afirma un raport preliminar al politiei, citat de Huffington Post. Autoritatile americane au stabilit ca este vorba de un atac terorist si au identificat deja un prim suspect: un barbat tanar din Arabia Saudita.

"Au fost mai multe explozii; la fata locului s-au deplasat serviciile de interventie. Nu stim exact cate persoane au fost ranite", a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului politiei din Boston.

Hotelul Fairmount Copley Plaza in care este cartierul general al evenimentului sportiv a fost inchis ca urmare a incidentului. La locul incidentului au sosit zeci de ambulante si vehicule ale serviciilor de securitate.

Prima explozie a avut loc la aproximativ trei ore dupa ce primiii castigatori au trecut de linia de sosire. A doua explozie a survenit dupa cateva secunde. Inca doua dispozitive explozive au fost depistate in Boston si au fost dezamorsate, anunta surse din cadrul serviciilor de interventie citate de CNN.

Sursele citate nu au oferit detalii despre zonele in care au fost depistate celelalte doua dispozitive explozive, dar doua hoteluri din apropriere au fost evacuate dupa exploziile de la maraton.

Vicepresedintele SUA, Joseph Biden, a declarat ca este foarte probabil ca exploziile din Boston sa fi fost un "atentat" terorist, securitatea fiind sporita in orasele Boston, Washington DC si New York in urma incidentului, relateaza MEDIAFAX.

"Am fost informat in legatura cu ceea ce pare sa fi fost un atentat", a declarat vicepresedintele Joseph Biden.

Un al treilea incident ar fi avut loc la Libraria Publica JFK (situata in apropierea zonei) unde a izbucnit un incendiu.

"Nu suntem siguri daca incidentele sunt legate, dar asa le vom trata", a declarat comisarul Ed Davis, in timpul unei conferinte de presa.

Citeste si:
Atac armat la o universitate din centrul orașului Praga. 15...
Atac armat la o universitate...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.