Locuitori ai statelor Missouri si Arkansas au fost afectati de o serie de furtuni, in noaptea de miercuri spre joi, in timpul carora s-au format cel putin doua tornade ce au produs pagube in mai multe tinuturi, fara ca cineva sa fie ranit potrivit primelor informatii.

Cel putin 24 de locuinte au fost avariate grav in noaptea de miercuri spre joi la Hazelwood, in Missouri, a anuntat Biroul pentru Managementul Situatiilor de Urgenta din tinutul St. Louis.

O tornada a afectat o suburbie a orasului St. Louis, smulgand acoperisurile mai multor case, a declarat Tim Davidson, manager pentru comunicare Hazelwood. Nicio persoana nu a fost ranita, potrivit primelor informatii.

Guvernatorul Jay Nixon a declarat stare de urgenta in statul Missouri, dupa ce o serie de furtuni ce au afectat regiunea St Louis si alte zone in acest stat. El urma sa efectueze joi vizite in zonele sinistrate, potrivit site-ului sau, scrie MEDIAFAX.

Alta tornada a afectat statul Arkansas, avariind cel putin 33 de case si ranind trei persoane in tinutul Van Buren, la aproximativ 120 de kilometri nord de Little Rock. Tornada a demolat un altar, sali de clase si un pavilion la Biserica Botkinburg Foursquare, a anuntat pastorul acesteia.

"Daca tornada s-ar fi format cu ora si jumatate mai devreme, am fi fost prinsi inaauntru", a declarat pastroul Ester Bass, referindu-se la slujba de miercuri seara. Insa niciun membru al bisericii nu a fost ranit.

Pagube au fost raportate, de asemenea, in tinutul Fulton, langa frontiera cu Missouri, dar si in tinuturile Conway, Lincoln si White. Cel putin 15 case au fost avariate in tinutul Izard, a declarat Tommy Jackson, din cadrul Departamentului pentru Managementul Situatiilor de Urgenta din Arkansas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.