Presedintele sirian Bashar al-Assad l-a calificat pe premierul turc Recep Tayyip Erdogan, al carui regim sustine rebeliunea din Siria, drept "idiot si "imatur".

"Toata lumea stie ca daca Siria va fi impartita sau daca fortele teroriste vor prelua controlul asupra tarii va exista o contagiune directa in tarile vecine", a declarat el intr-un interviu pentru postul Ulusal si ziarul Aydinlik, difuzat integral pe pagina de Facebook a presedintiei siriene, scrie MEDIAFAX.

In primele fragmente, al-Assad l-a acuzat pe Erdogan ca a mintit pe tema conflictului din Siria, care s-a soldat potrivit ONU cu peste 70.000 de morti in decurs de doi ani.

Doi ani de la inceputul conflictului din Siria: Imagini din infernul sirian

"Guvernul turc contribuie in mod direct la uciderea poporului sirian (...). Erdogan incearca sa reproduca trecutul negru dintre arabi si turci", a continuat al-Assad, referindu-se la Imperiul Otoman, care a dominat vaste regiuni arabe timp de patru secole.

"Nu trebuie sa permitem unor lideri idioti si imaturi sa distruga aceasta relatie" dintre Turcia si arabi, a spus el, referindu-se la Erdogan.

Bashar al-Assad promite sa curete Siria de extremisti


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.