Armata americana este pe punctul de a mobiliza un avion fara pilot de spionaj la una dintre bazele sale din Japonia, cu scopul de consolida supravegherea Coreei de Nord, suspectata de pregatirea unui tir de racheta, scrie presa japoneza sambat

Un exemplar de avion fara pilot de tip Global Hawk urmeaza sa fie stationat la baza americana aeriana din Misawa, in nordul Japoniei. Va fi prima mobilizare a unui avion de supraveghere de acest tip in arhipelag, potrivit cotidianului de dreapta Sankei Shimbun, care citeaza surse guvernamentale, relateaza MEDIAFAX.

Armata americana ar fi informat prima data Japonia luna trecuta despre planul sau de mobilizare a acestui avion, undeva intre iunie si septembrie, dar punerea in aplicare a acestui plan ar fi fost devansata din cauza activitatilor Coreei de Nord care se arata tot mai amenintatoare fata de tari vecine si Statele Unite.

SUA nu ar fi surprinse daca regimul nord-coreean ar lansa o racheta


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.