Portughezul Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene (CE), a anuntat joi ca nu exclude o candidatura, in 2014, pentru obtinerea unui nou mandat la sefia institutiei, intr-o conferinta de presa la Viena.

"Mandatul meu tine pana in octombrie 2014. Voi lua atunci o decizie", i-a raspuns el unei jurnaliste care i-a adresat o intrebare despre viitorul sau pe plan personal. "Va multumesc pentru interes", a adaugat acesta.

In opinia lui Barroso, in varsta de 57 de ani, ar fi necesar ca marile partide europene sa propuna un nume pentru presedintia Comisiei in fruntea listei cu care candideaza la urmatoarele alegeri europene, prevazute in iunie 2014, scrie MEDIAFAX.

"Vom vota, astfel, cu o dimensiune europeana, iar partidele ar putea explica ceea ce doresc pentru Europa", a subliniat el intr-o conferinta de presa comuna cu cancelarul austriac Werner Faymann, un social-democrat. In opinia sa, este important ca urmatorul scrutin sa nu reprezinte "doar insumarea a 27 de alegeri nationale".

Jose Manuel Barroso este presedintele Comisiei Europene din 2004. El a obtinut al doilea mandat in septembrie 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.