Regina Elizabeth a II-a a primit de la contribuabilii britanici, pentru anul financiar 2013-2014, venituri mai mari cu 5,1 milioane de lire sterline fata de anul trecut.

Astfel, veniturile alocate casei regale britanice vor fi pentru urmatorul an financiar de 36,1 milioane de lire sterline. In precedentul exercitiu financiar, cel aferent anului 2012, in care suverana britanica si-a celebrat jubileul de diamant, aceste venituri au fost de 31 milioane de lire sterline. Acea suma a inclus o finantare suplimentara de 1 milion de lire sterline, alocata exclusiv pentru activitatile programate pentru a marca jubileul de diamant al reginei.

Prin urmare, suverana britanica a beneficiat de o crestere cu 5,1 milioane de lire sterline a sumelor primite de la contribuabilii britanici pentru acoperirea cheltuielilor casei regale britanice si pentru a-si indeplini asa cum se cuvine obligatiile oficiale.

The Sovereign Grant (Finantarea suveranului) inlocuieste vechiul sistem de finantare a cheltuielilor regale si a intrat in vigoare la inceputul noului an fiscal, care a inceput in Marea Britanie pe 1 aprilie. Veniturile alocate prin noul sistem acopera cheltuielile de intretinere si administrare a palatelor regale din Marea Britanie si costurile ocazionate de vizitele oficiale intreprinse de suverana in Marea Britanie si in strainatate.

Potrivit legislatiei britanice, regina Elizabeth a II-a primeste 15% din profiturile realizate de Crown Estate, care, in anul 2011-2012, au fost de 240,2 milioane de lire sterline, scrie MEDIAFAX.

Potrivit documentelor contabile oficiale, cheltuielile casei regale au crescut de la 32,1 milioane de lire sterline, in exercitiul financiar 2010-2011, la 32,3 milioane de lire sterline, in exercitiul 2011-2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.