Cativa hoti au patruns, lansand fumigene, in Villa Giulia, administrata de Muzeul National Etrusc din Roma, de unde au furat mai multe bijuterii, au anuntat politistii italieni.

Hotii - in numar de doi sau trei, dupa toate probabilitatile - au fortat una dintre usile de la Villa Giulia, unul dintre cele mai importante muzee din Roma, aflat langa parcul din jurul Villa Borgheze, in cartierul rezidential Parioli.

Ei au aruncat in interiorul cladirii mai multe fumigene, creand astfel o diversiune, pentru a-i dezorienta pe paznici, incapabili sa vada pe ecranele camerelor de securitate ce se intampla in salile muzeului.

Agentii de securitate au pornit imediat in cercetare si au telefonat la numarul de urgenta 112, in timp ce hotii au reusit sa iasa din muzeu fara sa fie vazuti, scrie MEDIAFAX.

Spargand un geam cu ajutorul unei bare din fier sau a unui topor, raufacatorii au luat cu ei bijuterii din secolul al XIX-lea, provenind din colectia Castellani, una dintre cele mai importante ale muzeului. Aceasta a fost donata statului italian in 1919 si contine peste o mie de obiecte si fragmente de obiecte antice si moderne. Cu toate acestea, se pare ca obiectele furate nu ar fi dintre cele mai importante.

Colectiile etrusce din Villa Giulia sunt printre cele mai importante din lume si ofera informatii pretioase despre aceasta civilizatie stralucitoare din Antichitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.