Presedintele rus, Vladimir Putin, a propus limite la bonusurile primite de directori la retragerea din functie, dupa ce un fost coleg al sau din KGB a incasat 100 milioane dolari dupa demisia de la conducerea Norilsk Nickel.

Astfel de prime ar trebui "sa stimuleze managerii de top" sa lucreze eficient, insa sunt necesare "limite rezonabile", a declarat, vineri, Putin.

Limitarea bonsurilor de plecare din companie ar fi in linie cu standardele internationale, a adaugat el.

Norilsk Nickel a promis in decembrie directorului general demisionar de la acel moment, Vladimir Strjalkovski, 100 de milioane de dolari, un record in Rusia. Strjalkovski, care a fost coleg cu Putin la KGB in Leningrad in anii '80, a fost inlocuit la conducerea companiei miniere de actionarul Vladimir Potanin, scrie MEDIAFAX.

Strjalkovski a afirmat ca va dona o parte din bani familiilor agentilor de informatii care au murit in trecut in "zone fierbinti".

Board-ul companiei de stat Rostelecom a aprobat in martie un pachet financiar de 6,4 milioane de dolari pentru fostul director general Alexander Provotorov, care a demisionat dupa ce fostul partener de judo al lui Putin, Arkadi Rotenberg, a preluat un pachet minoritar de actiuni la furnizorul de servicii telecom.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.