Treizeci de muncitori romani au inceput luni o miscare de protest pe santierul unui sat de vacanta, Center Parcs, situat in Nohfelden, la nord este de landul german Saarland.

Muncitorii, care nu au fost platiti din decembrie, au facut apel la sindicatul IG Bau pentru a denunta exploatarea lor, dar si conditiile de munca deplorabile.

Luni, Markus Andler, adjunct al directorului IG Bau pentru Renania-Palatinat si Saarland, a lansat un semnal de alarma. "Aceste persoane muncesc pana la 170 de ore pe luna, adeseori fara liber la sfarsit de saptamana. Exista o singura plata de 8.000 de euro pentru aproximativ 15 muncitori, la sfarsitul saptamanii trecute. Pana la 15 persoane dorm in aceeasi camera, pe polistiren, carton sau saltele sau chiar pe jos. Sunt conditii similare sclavajului. Este un scandal", afirma Markus Andler, scrie MEDIAFAX.

O reunine este prevazuta miercuri cu conducerea IETC, firma care se ocupa de construirea satului de vacanta. Aceasta problema va fi discutata si in cadrul unei alte reuniuni, care va avea loc tot miercuri, in Parlamentului landului, la Sarrebruck.

Compania IETC are 180 de angajati care construiesc case din lemn dar subcontracteaza mai multor companii lucrari de amenajare. Cei 50 de romani au fost recrutati in decembrie de unul dintre acesti subcontractanti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.