Coreea de Nord a calificat miercuri drept o "provocare de neiertat" zboruri de antrenament cu bombardiere B-52 americane, in spatiul aerian al Coreei de Sud si ameninta cu o actiune militara in cazul in care acestea continua.

"Este o provocare de neiertat", este citat un purtator de cuvant al Ministerului nord-coreean al Afacerilor Externe intr-o declaratie publicata de agentia nord-coreeana KCNA.

"Statele Unite introduc mijloace ale unei lovituri strategice nucleare in Peninsula coreeana, in momentul in care situatia este foarte aproape sa degenereze in razboi", a adaugat purtatorul de cuvant. Phenianul promite o "riposta militara viguroasa, in cazul in care bombardierul (de tip B-52) este scos din nou".

Pentagonul a dezvaluit luni un zbor efectuat pe 8 martie al unui bombardier strategic B-52 in spatiul aerian al Coreei de Sud, in cadrul unui exercitiu militar anual comun, "Foal Eagle".

"B-52 poate executa diverse misiuni, inclusiv lansarea de bombe ghidate cu precizie, conventionale sau nucleare", a precizat purtatorul de cuvant al Pentagonului, George Litte, scrie MEDIAFAX.

Agentia sud-coreeana Yonhap a scris miercuri ca un bombardie de tip B-52 a decolat, de asemenea, marti.

Nu este prima data cand Statele Unite efectueaza zboruri de antrenament cu bombardiere in spatiul aerian sud-coreean, insa Pentagonul a ales de aceasta data sa puna accentul pe acest antrenament, in scopul de a transmite "un semnal foarte puternic" Phenianului despre angajamentul Washingtonului alaturi de aliatul sau, Coreea de Sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.