Doua atacuri cu bomba au vizat simultan, marti seara, la Ankara o cladire a Ministerului Justitiei si sediul partidului islamist conservator aflat la putere, ranind o persoana, a anuntat ministrul turc al Justitiei, Sadullah Ergin, citat de AFP.

Doua grenade ofensive au explodat cu putin timp inainte de ora 21.00 (21.00 ora Romaniei) in fata intrarii intr-o cladire anexa a Ministerului Justitiei, a afirmat Ergin, potrivit MEDIAFAX.

"Sotia unui membru al personalului a fost ranita usor, dar totul este bine, ea a iesit din spital", a declarat ministrul.

Cel de-al doilea atac a avut ca tinta, cu un lansator de rachete, sediul Partidului Justitiei si Dezvoltarii (AKP) al premierului Recep Tayyip Erdogan, a adaugat el.

Ministrul nu a mentionat posibile piste, dar a subliniat ca Turcia traieste "momente importante" si ca aceste momente sunt propice tentativelor de "sabotaj".

Dublul atentat are loc in timp ce liderul rebelilor kurzi din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), Abdullah Öcalan, aflat in inchisoare, urmeaza sa anunte, joi, cu ocazia noului an kurd, o incetare a focului unilaterala, perceputa drept un pas important in discutiile incepute in decembrie cu Ankara.

Aceste explozii au loc, de asemenea, la o zi dupa rechizitoriile severe ordonate de un procuror din Istanbul impotriva presupusilor membri ai unei retele acuzate ca a vrut sa inlature Guvernul de la putere.

Procurorul a cerut inchisoare pe viata impotriva a 64 de persoane, dintre care zece generali activi sau la pensie, in acest proces care a fost teatrul a numeroase manifestatii ale opozitiei, care denunta o vanatoare de vrajitoare orchestrata de Guvern.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.