Cel putin 11 persoane au murit si aproximativ 70 au fost ranite vineri cand o camioneta care transporta artificii pentru o sarbatoare religioasa a explodat in comuna Nativitas, in centrul Mexicului, au anuntat autoritatile locale.

"Conform primelor informatii exista 11 morti, zece barbati si o femeie, si aproximativ 70 de raniti", a declarat pentru AFP o purtatoare de cuvant a statului Tlaxcala, unde se afla Nativitas.

Opt barbati si o femeie au murit in momentul exploziei, un al noualea barbat a murit in timpul transferului la spital iar al zecelea atunci cand primea ingrijiri intr-un spital din apropiere, a continuat purtatoarea de cuvant, scrie MEDIAFAX.

Unii raniti au fost transferati la spitalul din statul vecin Puebla, a declarat purtatoarea de cuvant, precizand ca unii dinre acestia au "arsuri grave".

Explozia s-a produs in mijlocul zilei in localitatea Jesus de Tepactepec (comuna Nativitas), la 125 de kilometri est de Mexico. Se pare ca aceasta a fost provocata de caderea unei artificii aprinse pe vehiculul care transporta o incarcatura de artificii in timpul sarbatoririi sfantului Jesusito, sfantul patron al satului.

Militarii si serviciile de salvare se aflau vineri dupa amiaza la fata locului, accesul in zona fiind interzis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.