Rachetele Taepodong-2 din arsenalul nord-coreean au o raza de actiune de 15.000 de kilometri, ceea ce inseamna ca ar putea ajunge cu usurinta in Europa.

Rachetele de raza lunga Taepodong-2 au o raza de actiune intre 4.000 si 15.000 de kilometri, insa au o capacitate de incarcare destul de mica si nu sunt foarte "precise", avand nevoie de o baza de lansare fixa, dupa cum indica infograficul de mai jos. Datorita razei de actiune mari, foarte putine locuri de pe planeta se afla la distanta sigura de un astfel de atac cu rachete.

Oamenii ar fi nevoiti sa se mute in Africa sau America de Sud pentru a scapa de "pericol".

Ele vor fi in curand inlocuite cu Taepodong-3, care in 2013 a lansat cu succes un satelit in spatiu, eveniment care a atras nemultumirea comunitatii internationale.

Astfel de rachete de raza lunga pot avea o incarcatura la bord precum:
- arme biologice: antrax, botulism, ciuma pulmonara;
- gaz sarin;
- focos nuclear.

Citeste si Top 10 postere de propaganda din Coreea de Nord

Coreea de Nord a anuntat vineri ruperea acordurile de neagresiune cu Coreea de Sud si ca va intrerupe telefonul rosu dintre cele doua tari, la cateva ore dupa ce Consiliul de Securitate al ONU a votat noi sanctiuni impotriva Phenianului.

Sursa: businessinsider.com (click pentru marire)


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.